Winnaars

Uitreiking 2018

Eerste prijs
De eerste prijs is toegekend aan het Farel College
uit Amersfoort.

Tweede prijs
De tweede prijs gaat naar het Buitenhout College uit Almere.

Derde prijs
De derde prijs gaat naar het CSG Reggesteyn uit Nijverdal.

Jury
In totaal waren maar liefst 24 mediatheken genomineerd voor de Nationale Mediatheek Trofee 2018. De jury die voor de lastige keuze stond een winnaar te kiezen, bestond uit Rob Bonneur (eigenaar/architect bij In Vorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs) en Renée van Randwijk (medewerker evenementen bij Bibliotheek Rotterdam). De bevindingen van de jury staan in het juryrapport.

Mediathecaris van het Jaar
Dit jaar werd voor het eerst de prijs voor de Mediathecaris van het Jaar uitgereikt. Met deze nieuwe onderscheiding wordt de aandacht gericht op het belangrijke werk van de mediathecaris en wordt er erkenning gegeven aan het werk van de drijvende kracht achter de mediatheekMediathecaris Felicity Franke van CSG Buitenveldert uit Amsterdam nam als eerste winnaar ooit deze prijs in ontvangst: een literair uitje naar keuze.

 

Uitreiking 2017

 

Eerste prijs
De eerste prijs gaat naar het RSG Magister Alvinus uit Sneek.


Tweede prijs
De tweede prijs gaat naar het Alfa College (locatie Kluiverboom) in Groningen.

Derde prijs

In 2017 is er voor het eerst ook een derde prijs van de Nationale Mediatheek Trofee vergeven. Deze gaat naar het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam.

Jury
Dit jaar nomineerden maar liefst 95 leerlingen hun mediatheek, waaruit de jury hun keuze moest maken. De jury bestond dit jaar uit Rob Bonneur (eigenaar/architect bij In Vorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs) en Monique van Oosterhout (eigenaar van Boekhandel v/h Van Gennep te Rotterdam). De bevindingen van de jury staan in het juryrapport.