Uitreiking 2020

Eerste prijs
De eerste prijs is toegekend aan het Maaswaal College in Wijchen.

Tweede prijs
De tweede prijs gaat naar het Martinuscollege in Grootebroek.

Derde prijs
De derde prijs gaat naar het Veluws College in Apeldoorn.

Mediathecaris van het Jaar 2020 
De prijs voor Mediathecaris van het Jaar ging naar Bart Vervaecke (Maaswaal College in Wijchen). Hij kreeg de meeste stemmen.

Jury
In de periode januari t/m juni 2020 werden in totaal 29 doublure vrije nominaties ontvangen. De verschillende inzendingen werden door de mediathecarissen verrijkt met een beschrijving van hun leesbeleid. Deze verrijkte inzendingen werden voorgelegd aan de deskundige jury, die
bestond uit Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus en vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs), Rob Bonneur (eigenaar/architect van InVorm Architecten) en Astrid Boonstoppel (medewerker PR & communicatie bij Passionate Bulkboek, auteur). De bevindingen van de jury staan in het juryrapport.

Uitreiking 2019

Eerste prijs
De eerste prijs is toegekend aan het Markland College uit Oudenbosch.

Tweede prijs
De tweede prijs gaat naar het Alfa College Kluiverboom uit Groningen.

Derde prijs
De derde prijs gaat naar het Johannes Fontanus College uit Barneveld.

Jury
In totaal waren er 29 inzendingen, waardoor de jury voor een lastige keuze stond om een winnaar te kiezen. De jury bestond uit Rob Bonneur (eigenaar/architect bij InVorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, vice-voorzitter van de BMO) en Renée van Randwijk (medewerker evenementen bij Bibliotheek Rotterdam). De bevindingen van de jury staan in het juryrapport.

Mediathecaris van het Jaar
Om de aandacht te richten op het belangrijke werk van de mediathecaris, wordt er met de verkiezing van de Mediathecaris van het Jaar erkenning gegeven aan de drijvende kracht achter de mediatheek. Leerlingen, docenten, collega’s en andere gebruikers van de mediatheken in Nederland konden hun mediathecaris nomineren voor deze titel. Mediathecaris Henk Pater van het Van Lodenstein College uit Amersfoort ontving de meeste stemmen en wint een literair uitje naar keuze.

Uitreiking 2018

Eerste prijs
De eerste prijs is toegekend aan het Farel College
uit Amersfoort.

Tweede prijs
De tweede prijs gaat naar het Buitenhout College uit Almere.

Derde prijs
De derde prijs gaat naar het CSG Reggesteyn uit Nijverdal.

Jury
In totaal waren maar liefst 24 mediatheken genomineerd voor de Nationale Mediatheek Trofee 2018. De jury die voor de lastige keuze stond een winnaar te kiezen, bestond uit Rob Bonneur (eigenaar/architect bij In Vorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs) en Renée van Randwijk (medewerker evenementen bij Bibliotheek Rotterdam). De bevindingen van de jury staan in het juryrapport.

Mediathecaris van het Jaar
Dit jaar werd voor het eerst de prijs voor de Mediathecaris van het Jaar uitgereikt. Met deze nieuwe onderscheiding wordt de aandacht gericht op het belangrijke werk van de mediathecaris en wordt er erkenning gegeven aan het werk van de drijvende kracht achter de mediatheek. Mediathecaris Felicity Franke van CSG Buitenveldert uit Amsterdam nam als eerste winnaar ooit deze prijs in ontvangst: een literair uitje naar keuze.

Uitreiking 2017

Eerste prijs
De eerste prijs gaat naar het RSG Magister Alvinus uit Sneek.

Tweede prijs
De tweede prijs gaat naar het Alfa College (locatie Kluiverboom) in Groningen.

Derde prijs
In 2017 is er voor het eerst ook een derde prijs van de Nationale Mediatheek Trofee vergeven. Deze gaat naar het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam.

Jury
Dit jaar nomineerden maar liefst 95 leerlingen hun mediatheek, waaruit de jury hun keuze moest maken. De jury bestond dit jaar uit Rob Bonneur (eigenaar/architect bij In Vorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs) en Monique van Oosterhout (eigenaar van Boekhandel v/h Van Gennep te Rotterdam). De bevindingen van de jury staan in het juryrapport.