Farel College uit Amersfoort wint de Nationale Mediatheek Trofee 2018!

Het Farel College uit Amersfoort wint de Nationale Mediatheek Trofee 2018. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs op 20 november in de Doelen te Rotterdam. Naast een bokaal bestaat de eerste prijs uit een boekenpakket ter waarde van € 1000,-, met daarin onder andere de elf Leestips van de Jonge Jury, de tien nominaties voor het Beste Boek voor Jongeren én de drie genomineerde titels voor De Inktaap 2019. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt Blz.

Het Buitenhout College uit Almere won de tweede prijs, die bestaat uit een bedrag van € 750,-, dat ingezet kan worden voor een plan ter verbetering van de mediatheek. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs (BMO). De jury vindt de mediatheek een moderne open plek met een zee aan verblijfsruimte en veel voorzieningen.
CSG Reggesteyn uit Nijverdal wint de derde prijs. Deze ondernemende mediatheek weet veel te bereiken op de school en de mediathecarissen zetten zich sterk in voor leesbevordering. Zij ontvangen een interieuradviescheque t.w.v. € 500,- van InVorm Architecten.
Alle bevindingen van de jury staan in het juryrapport en alle prijzen werden uitgereikt door schrijver Alex Boogers.

Dit jaar werd voor het eerst ook de publieksprijs voor beste Mediathecaris van het Jaar uitgereikt aan Felicity Franke van CSG Buitenveldert uit Amsterdam.

Vanaf nu kunnen leerlingen, mediathecarissen en docenten de mediatheek van hun school nomineren voor de Nationale Mediatheek Trofee 2019 en de mediathecaris voor Mediathecaris van het Jaar. Meedoen? Dat kan hier.

Deel deze pagina:

Nieuws